TPO-liitto tiedottaa (25.9.2024)

Näytä artikkeli

Luovuutta politiikkaan -kampanjan sparrauskahvit käynnistyvät 11.10.

Luovuutta politiikkaan – Kreativitet i politiken -kampanjaviikko järjestetään jälleen 3.-9.2.2025. Viikko on samalla osa järjestöjen ja oppilaitosten tekemää kunta- ja aluevaalivaikuttamistyötä. Nyt on oivallinen aika lähteä suunnittelemaan tapoja oman seudun paikallispoliitikkojen, aluevaltuutettujen, kansanedustajien ja ministereiden tutustuttamiseen niin taiteen perusopetukseen kuin kulttuurialan ammatilliseen koulutukseen. 

Ennen kampanjaa tarjolla on kolme sparraustilaisuutta, joissa kerromme kampanjan toteutuksesta sekä tuemme oppilaitoksia paikallisen kampanjan suunnittelussa. Sparrauskahvit järjestetään perjantaisin 11.10., 29.11. sekä 17.1. klo 9.00-10.00. Liity mukaan tästä linkistä

Kampanjamateriaalit suomeksi ja ruotsiksi ovat saatavilla Taiteen perusopetusliiton sivuilta. Kampanjan toteuttavat Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen sekä Konservatorioliitto.

Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvityksen tulokset vakuuttavia taiteen perusopetuksesta

Taiteen perusopetusliitto ja sen jäsenjärjestöt kysyivät keväällä 2024 taiteen perusopetuksen yhdeksän eri taiteenalan eri ikäisiltä oppilailta heidän kokemuksiaan harrastuksen tuomista vaikutuksista elämän eri osa-alueille. Kyselyyn saatiin lähes 2 000 vastausta eri puolilta maata. Iso kiitos oppilaitosten henkilöstölle kyselyn jakamisesta sekä kaikille vastaajille!

Käytössä on nyt ensimmäistä kertaa laaja aineisto taiteen perusopetuksen oppilaiden näkemyksiä oman harrastuksen vaikutuksista. Taiteen perusopetuksen parissa koetaan oppimisen iloa, tullaan hyväksytyksi ja opittuja taitoja hyödynnetään myös koulussa, työpaikalla tai muuten elämässä. Taideharrastaminen lisää luovuutta ja mielikuvituksen käyttöä ja tarjoaa positiivisia haasteita. Harrastus tuo hyvän mielen ja lisää hyvinvointia. 

Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen oli kumppanina toista kertaa toteutetussa Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvityksessä, joka julkaistiin 18.9.2024. Aineisto kerättiin Kansalaisfoorumin ja sen jäsenjärjestöjen luoman mittariston avulla. Taiteen perusopetuksen tuloksista laaditaan syksyn aikana vielä verkkojulkaisu suomeksi ja ruotsiksi. 

Tutustu taiteen perusopetuksen tuloksiin Taiteen perusopetusliiton sivuilla.