KOSKI-asiaa taiteen perusopetukselle

Alla ote OPH:n tiedotteesta.

Taiteen perusopetus

Vapaatavoitteisen vapaan sivistystyön koulutuksen tietoja on ollut mahdollista tallentaa KOSKI-palveluun 1.8.2021 alkaen ja taiteen perusopetuksen tietoja 1.1.2023 alkaen oppijan antamalla suostumuksella. Vapaatavoitteisen vapaan sivistystyön koulutuksen oppijoiden suostumuksiin liittyviä ohjeita ja malliasiakirjoja on syksystä 2021 alkaen ylläpidetty opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla osoitteessa: https://okm.fi/koski-ja-osaamisen-tunnistaminen. Suostumusten hallinta on koulutuksen järjestäjän oma tiedonhallinnan prosessi, joka edeltää tietojen tallentamista KOSKI-palvelussa. 

Vapaalle sivistystyölle julkaistujen ohjeiden ja malliasiakirjojen ylläpito siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannolla kuluvan syksyn aikana Opetushallitukselle, jonka verkkosivuilla on elokuusta 2023 alkaen ylläpidetty myös taiteen perusopetuksen suostumusten hallinnan ohjeita ja malliasiakirjoja. 

Taiteen perusopetukselle suomeksi 24.8.2023 ja 12.10.2024 ruotsiksi julkaistu suostumusten hallinnan opas löytyy Opetushallituksen verkkosivuilta: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/Koulutuksen%20j%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n%20ohje%20taiteen%20perusopetuksen%20oppilaiden%20suostumusten%20hallinnan%20suunnitteluun.pdf

Jatkossa niin vapaan sivistystyön kuin taiteen perusopetuksenkin tukimateriaalit suostumusten hallinnan prosessien suunnitteluun löytyvät kootusti yhdestä paikasta Opetushallituksen verkkosivuilta. Oppaan linkki korvautuu muutoksen myötä uudella linkillä, mutta oppaan sisältöihin ei tule muutoksia. Aiemmin julkaistujen ohjeiden ja oppaan sisältöön ei ole varsinaisesti tulossa muutoksia, mutta koska vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen ohjeiden ylläpito siirtyy uudelle verkkosivulle, ohjeiden ulkoasu tulee joiltain osin muuttumaan. Verkkosivun navigointivalikon toivotaan helpottavan ohjeiden käytettävyyttä. 

Uusi ohjesivu julkaistaan syksyn aikana ja ohjeet sekä aiemmin julkaistuja lomakkeita vastaavat mallilomakkeet tulevat jatkossa löytymään Opetushallituksen verkkosivuilta. Uudelle sivulle pääsee myöhemmin syksyllä navigoimaan esimerkiksi KOSKI-palvelun verkkosivujen kautta: https://www.oph.fi/fi/palvelumme/koski-palvelu

Opetushallituksen verkkosivuilta löytyy jatkossa Usein kysytyt kysymykset -teemainen tietopaketti vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen suostumusten hallinnasta sekä latauslinkit mallilomakkeisiin, joita oppilaitosten ylläpitäjät ja koulutuksen järjestäjät voivat hyödyntää mallipohjina omia lomakkeitaan suunnitellessa. Suostumuksen pyytämiseen ja oppijan informointiin liittyviä lomakkeita päivitetään samalla sisältämään myös vapaan sivistystyön osaamismerkkien uudet sisällöt. Uudet lomakkeet julkaistaan alkusyksystä Opetushallituksen verkkosivuilla. Muutoksen myötä myös suostumusten hallintaan liittyvät, samoja sisältöjä toistavat ohjeet eDuuni-wikissä olevalla KOSKI-palvelun käyttöönoton tukisivulla tullaan poistamaan ja korvaamaan uudelle verkkosivulle johtavalla linkillä. Tiedotamme tarkemmasta päivämäärästä, kun aikataulu varmistuu. 

KOSKI-webinaarien aikataulut, ilmoittautumislinkit ja esitysmateriaalit eDuuni-wikissä (suomeksi):
https://wiki.eduuni.fi/display/OPHPALV/Koulutukset+ja+tilaisuudet

KOSKI-webinaarien aikataulut, ilmoittautumislinkit ja esitysmateriaalit eDuuni-wikissä (ruotsiksi):
https://wiki.eduuni.fi/pages/viewpage.action?pageId=190613998

Tapahtumakalenteri Opetushallituksen verkkosivuilla: 
https://www.oph.fi/fi/tapahtumakalenteri